Vařený květák se sardelovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Květák
  • 6 g Sůl
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 20 g Olej slunečnicový
  • 200 g Sardelové řezy
  • 40 g Petržel - nať
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 900 ml Voda pitná
  • 200 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 280 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 2488 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 56.5 mg
  • Draslík 957.9 mg
  • Vláknina 8992.5 mg
  • Vitamín A 8992.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 116.1 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák rozřežeme na růžičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, zakápneme citronovou šťávou, osolíme a vaříme doměkka. Scedíme, necháme okapat a upravíme na talíře. Sardelky namočíme do mléka, necháme chvíli máčet, opláchneme a vykostíme pinzetou.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme trošku oleje, přidáme máslo, sardelky, posekanou petrželku a krátce podusíme. Sardelky rozmělníme vidličkou, opepříme, ještě pár minut podusíme, přelijeme květák na talířích a podáváme.

Komentáře k receptu