Chřest s hráškem a mátou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hrášek
  • 400 g Chřest zelený
  • 6 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cibule
  • 30 g Bešamel
  • 40 g Máta
  • 30 g Petržel - nať
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 253 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 625 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 20.5 mg
  • Draslík 413.5 mg
  • Vláknina 11844.1 mg
  • Vitamín A 11844.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrášek necháme rozmrazit, chřest očistíme a pokrájíme na kratší kousky, lístky máty posekáme najemno, cibuli nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Chřest zalijeme vodou a povaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a zpěníme. Přilijeme mléko, přidáme bešamel, sůl, pepř, provaříme, přiložíme chřest, hrášek a dusíme asi 10 minut. Zasypeme lístky máty, můžeme přidat posekanou petrželku a dusíme do zhoustnutí.

Komentáře k receptu