Roštěnky s hořčicovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 19 g
- Sodík 432 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 118.3 mg
- Draslík 410.9 mg
- Vláknina 900.8 mg
- Vitamín A 900.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté maso rozkrájíme na plátky, naklepeme a po obvodu nařízneme. Osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném sádle z obou stran opečeme. Maso z pánve vybereme, do sádla vložíme nakrájenou cibuli, kterou osmahneme do zlatova. Naskládáme na ni zpátky roštěnky, zalijeme vývarem, vložíme nasekanou feferonku. Pod pokličkou dusíme do měkka.
-
2
Měkké maso vyndáme, poklademe na jednotlivé talíře. Zbylou šťávu vydusíme na tuk, přidáme hořčici, přilijeme jogurt, vše dobře promícháme a prohřejeme. Připravenou omáčkou přelijeme porce roštěnek na talíři. Nakonec přidáme vhodnou přílohu, posypeme nasekanou petrželkou kudrnkou a jídlo podáváme.