Zapečené roštěnky se zeleninou
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
- 5 g Pepř čtyř barev
- 250 g Zakysaná smetana
- 200 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 150 g Máslo čerstvé
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 2 ks Citrony
- 2 špetka Sůl
- 5 dl Vývar z hovězích kostí
- 0.09 dl Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 584 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 47 g
- Sodík 404 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 165.6 mg
- Draslík 472 mg
- Vláknina 7291.3 mg
- Vitamín A 7291.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné roštěnky po obvodu nařízneme, osolíme, naklepeme a posypeme lžící mouky. Zprudka je z obou stran v pánvi na rozpáleném oleji opečeme. Roštěnky vybereme, na stejném oleji osmahneme do zlatova na kolečka pokrájenou cibuli. Posypeme ji mletou paprikou, zalijeme vývarem, vložíme zpátky roštěnky, celý pepř, přiklopíme pokličkou a za častého obracení masa dusíme do měkka. Měkké maso poté vybereme.
-
2
Šťávu zahustíme zbylou moukou, dobře promícháme a povaříme. Nakonec do šťávy vlijeme zakysanou smetanu a stáhneme z ohně. V jiné pánvi na 100 g rozehřátého másla podusíme propláchnutou, dobře okapanou mraženou zeleninu.
-
3
Nakonec maso naskládáme na dno zapékací mísy, vymazané 50 g másla. Na maso pokládáme tenké plátky citrónu. Posypeme teplou zeleninou a přelijeme připravenou omáčkou. Vložíme do nahřáté trouby, krátce zapečeme.