Tatarské azu s citrónovou šťávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 3 g Bobkový list
  • 6 ml Olej slunečnicový
  • 2 ml Citrónová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Feferony
  • 3 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 190 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 2598 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 58 mg
  • Draslík 118.3 mg
  • Vláknina 6712.6 mg
  • Vitamín A 6712.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, rozkrájíme na tenké proužky a opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme na slabá kolečka pokrájenou cibuli, smažíme vše do změknutí cibule. Posypeme moukou, osolíme, opepříme, vložíme drobně krájenou feferonku. Chvilku smažíme a zalijeme vodou. Vložíme bobkový list, na mírném ohni za častého omíchání dusíme do měkka. Podle potřeby přilijeme vodu, přidáme kečup, na malé kostky pokrájené okurky. Zamícháme, prohřejeme, nakonec podle chuti dochutíme citrónovou šťávou.

  • 2

    Teplé jídlo podle porcí rozdělíme na jednotlivé teplé talíře, přidáme vhodnou přílohu a podáváme.

Komentáře k receptu