Sushi s barevnou rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rýže dušená
  • 40 g Řasa Nori
  • 10 g Wasabi pasta
  • 2 ml Barva do potravin oranžová
  • 2 ml Barva na poživatiny zelená
  • 2 ml Barva pro použití v potravinách červeň malinová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 76 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 26.7 mg
  • Vláknina 2050 mg
  • Vitamín A 2050 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dušenou rýži rozdělíme do čtyř misek, v jedné misce necháme bílou rýži, ve druhé misce pokapeme rýži červeným barvivem, ve třetí misce zeleným barvivem a ve čtvrté misce oranžovým barvivem. Rýži v miskách s barvou promícháme a necháme uležet, dokud se stejnoměrně neobarví.

  • 2

    Plátky řasy nori rozložíme na podložku, jako první vrstvu naneseme bílou rýži, přimáčkneme, další vrstvou bude zelená rýže, pak červená a nakonec oranžová. Každou vrstvu zvlášť přimáčkneme, aby se vrstvy nepromíchaly. Poslední vrstvu potřeme pastou wasabi. Pomocí podložky řasu zarolujeme do závitku, okraj řasy přilepíme rozmačkaným zrnkem dušené rýže, závitek nakrájíme na silnější plátky, vyskládáme na talíř a podáváme.

Komentáře k receptu