Svíčková na divoko
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 21 g
- Sodík 717 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 50 mg
- Draslík 1313.8 mg
- Vláknina 4179.6 mg
- Vitamín A 4179.6 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké kolečka. Osmahneme ji spolu s nakrájenou paprikou v hrnci na rozehřátém oleji. Přidáme na malé kostky nakrájené maso, ochutíme solí, pepřem, vsypeme koření Divočina. Vše dohromady chvilku opékáme.
-
2
Rajčata přelijeme horkou vodou, potom studenou, sloupneme je a nakrájíme na tenké kolečka. Vložíme rajčata do hrnce k masu, zalijeme vývarem, posypeme prolisovaným česnekem. Pod pokličkou dusíme přibližně 40-50 minut doměkka. Dochutíme citrónovou šťávou a stáhneme ze sporáku.
-
3
Teplé jídlo podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře. Přidáme vhodnou přílohu a podáváme.