Vařené hovězí s květákem a hráškem
Suroviny
- 500 g Hovězí maso přední
- 250 g Květák
- 350 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 250 g Smetana
- 20 g Pažitka
- 2 ml Citrónová šťáva
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2.5 l Voda pitná
- 7 dl Víno bílé
- 0.09 dl Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 339 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 13 g
- Sodík 376 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 51.7 mg
- Draslík 551.4 mg
- Vláknina 5772.6 mg
- Vitamín A 5772.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso vložíme do tlakového hrnce, zalijeme 1,5 l vody, vsypeme půl lžičky soli a vaříme do měkka. Poté maso vybereme a rozkrájíme na stejné kousky. Udržujeme je teplé do dalšího použití.
-
2
Opraný, na růžičky rozebraný květák vložíme do hrnce na rozpálený olej. Přidáme scezený okapaný hrášek, společně osmahneme. Poté zalijeme vodou i vínem, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem a povaříme do měkka. Před dovařením vlijeme do zeleniny smetanu smíchanou s moukou a dobře promícháme. Přivedeme k varu, následně stáhneme ze sporáku. Dochutíme pepřem, citrónovou šťávou, vmícháme uvařené maso.
-
3
Po promíchání jídlo rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme. Každou porci posypeme nasekanou pažitkou.