Francouzská rybí polévka
Suroviny
- 800 g Kapr obecný
- 4 g Bobkový list
- 20 g Celer - nať
- 30 g Petržel - nať
- 50 ml Olej slunečnicový
- 2 ml Citrónová šťáva
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Nové koření
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Šafrán
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 3 plátek Pomerančová kůra
- 3 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 19 g
- Sodík 262 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 105.6 mg
- Draslík 659.1 mg
- Vláknina 3809.6 mg
- Vitamín A 3809.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.7 mg
- Vitamín E 5.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra vykucháme, očistíme a důkladně omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Oloupanou cibuli se 2 stroužky česneku drobně rozkrájíme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Následovně do vody vložíme bobkový list, do jednoho svazku svázanou petrželovou a celerovou nať. Přidáme pomerančovou kůru, 50 ml oleje, sůl, pepř, nové koření, šafrán a povaříme 25 minut.
-
2
Potom rybu opatrně vybereme, vývar procedíme, zeleninu rozmixujeme. Vrátíme opět do vývaru, který povaříme ještě do bodu varu. Dochutíme polévku citrónovou šťávou, jemně nastrouhaným jedním stroužkem česnekem. Zamícháme a stáhneme ze sporáku.
-
3
Hotovou polévku podáváme v jednotlivých polévkových miskách. Ke každé porci zvlášť servírujeme podle porcí rozdělené uvařené maso a na dochucení čtvrtku citrónu.