Slepičí polévka z Itálie
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 12 g
- Sodík 213 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 138.8 mg
- Draslík 524.6 mg
- Vláknina 1915 mg
- Vitamín A 1915 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Důkladně vyčištěnou, omytou a rozpůlenou slepici vložíme do hrnce se studenou vodou. Přidáme špetku soli, oloupanou cibuli s česnekem a na mírném ohni pod poklicí vaříme, až bude uvařené maso doměkka. Uvařenou slepici vyndáme, vývar scedíme. Obereme maso od kostí, nakrájíme na malé kousky, které vrátíme zpátky do polévky. Rajčata přelijeme 1 litrem horké vody, potom studenou, sloupneme je, nakrájíme na kolečka a vložíme do polévky.
-
2
Přivedeme k varu, dochutíme zbylou solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým květem a odstavíme z ohně. Podáváme v jednotlivých hlubokých talířích. Každou porci posypeme nasekanou petrželovou natí.