Fritáta s paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 150 g Paprika červená
  • 120 g Cibule
  • 300 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 80 g Petržel kudrnka
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 4.8 g Olej olivový extra panenský
  • 900 ml Voda pitná
  • 6 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 946 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 368 mg
  • Draslík 1199.4 mg
  • Vláknina 15347.5 mg
  • Vitamín A 15347.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 100.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oškrábeme, rozkrájíme na kostičky, papriku zbavíme jádřince, nakrájíme na proužky, kukuřice scedíme a necháme okapat, cibuli oloupeme, pokrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, petrželku posekáme na jemno.

  • 2

    Do hrnce vsypeme brambory, zalijeme vodou a vaříme asi 8 - 10 minut. Přidáme papriku a vaříme ještě 3 minuty. Scedíme, vsypeme do mísy. Přisypeme cibuli, petrželku, kukuřici, osolíme, opepříme, zalijeme rozkvedlanými vejci a promícháme. Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přilijeme směs z mísy a necháme asi 5 minut ztuhnout. Pánev vložíme na 2 minuty pod gril, necháme zapéct.

Komentáře k receptu