Fritáta s paprikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 10 g
- Sodík 946 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 368 mg
- Draslík 1199.4 mg
- Vláknina 15347.5 mg
- Vitamín A 15347.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 100.8 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oškrábeme, rozkrájíme na kostičky, papriku zbavíme jádřince, nakrájíme na proužky, kukuřice scedíme a necháme okapat, cibuli oloupeme, pokrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, petrželku posekáme na jemno.
-
2
Do hrnce vsypeme brambory, zalijeme vodou a vaříme asi 8 - 10 minut. Přidáme papriku a vaříme ještě 3 minuty. Scedíme, vsypeme do mísy. Přisypeme cibuli, petrželku, kukuřici, osolíme, opepříme, zalijeme rozkvedlanými vejci a promícháme. Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přilijeme směs z mísy a necháme asi 5 minut ztuhnout. Pánev vložíme na 2 minuty pod gril, necháme zapéct.