Rybí bramborové krokety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory vařené
  • 400 g Filé rybí
  • 60 g Kopr čerstvý
  • 30 g Strouhanka
  • 15 g Kapary sterilované
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 6 g Olej olivový extra panenský
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 257 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 1229 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 496.1 mg
  • Vláknina 5402.5 mg
  • Vitamín A 5402.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem na kaši, vložíme do mísy, kopr a kapary posekáme na jemno, rybí filé rozsekáme nadrobno, filé, kapary i kopr přisypeme k bramborám, zakápneme citronovu šťávou, přidáme strouhanku, žloutky, promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho zapracujeme do bramborové hmoty.

  • 2

    Vytvarujeme malé krokety, které smažíme v pánvi na rozehřátém oleji do zlatova.

Komentáře k receptu