Hrášková polévka s těstovinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 397 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 26 g
- Sodík 2055 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 40 mg
- Draslík 2116.7 mg
- Vláknina 9987.8 mg
- Vitamín A 9987.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar vlijeme do hrnce, přilijeme nálev z hrášku. Přidáme jemně nastrouhanou mrkev a povaříme do bodu varu. V pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme na něm mouku, vsypeme do vařícího vývaru a polévku zahustíme. Povaříme ještě chvilku, vsypeme hrášek, osolíme, opepříme a opět přivedeme k varu. Nakonec do vroucí polévky vsypeme těstoviny (například abecedu) a povaříme, než změknouí.
-
2
Před dovařením posypeme nasekanou petrželkou a odstavíme ze sporáku. Podáváme na jednotlivých hlubokých talířích nebo polévkových miskách.