Hrášková polévka s těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 30 g Těstoviny konzumní
  • 20 g Petržel - nať
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 397 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 2055 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 40 mg
  • Draslík 2116.7 mg
  • Vláknina 9987.8 mg
  • Vitamín A 9987.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar vlijeme do hrnce, přilijeme nálev z hrášku. Přidáme jemně nastrouhanou mrkev a povaříme do bodu varu. V pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme na něm mouku, vsypeme do vařícího vývaru a polévku zahustíme. Povaříme ještě chvilku, vsypeme hrášek, osolíme, opepříme a opět přivedeme k varu. Nakonec do vroucí polévky vsypeme těstoviny (například abecedu) a povaříme, než změknouí.

  • 2

    Před dovařením posypeme nasekanou petrželkou a odstavíme ze sporáku. Podáváme na jednotlivých hlubokých talířích nebo polévkových miskách.

Komentáře k receptu