Hrášková polévka s mrkvi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 743 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 35 g
- Sodík 4769 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 33 mg
- Draslík 1381.7 mg
- Vláknina 19726.8 mg
- Vitamín A 19726.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.3 mg
- Vitamín E 7.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mražený hrášek propláchneme teplou tekoucí vodou a necháme okapat. Mrkev očistíme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. V hrnci na rozehřátém másle osmažíme mouku na světlou jíšku. Zalijeme studeným vývarem, osolíme, opepříme, ochutíme Vegetou. Vsypeme okapaný hrášek, nastrouhanou mrkev a dobře promícháme.
-
2
Přiklopíme poklicí, za častého míchání vaříme do měkka. Pře dovařením polévku posypeme nasekanou petrželovou natí, zamícháme a stáhneme ze sporáku.
-
3
Podáváme na jednotlivých hlubokých talířích, ale také v polévkových miskách.