Restované brambůrky se zeleným chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Chřest zelený
  • 600 g Brambory rané
  • 8 g Sůl
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 800 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 783 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 0.2 mg
  • Vláknina 3900 mg
  • Vitamín A 3900 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malé nové brambůrky očistíme kartáčkem na zeleninu, omyjeme, vsypeme celé do hrnce, zalijeme vodou a vaříme zvolna 20 až 25 minut. Scedíme, necháme okapat. Zelený chřest oškrábeme, omyjeme, otřepeme a pokrájíme na slámu.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme celé brambůrky, chřest a orestujeme ze všech stran. Upravíme na servírovací mísu, polijeme máslem z pánve, osolíme a podáváme.

Komentáře k receptu