Restované brambůrky se zeleným chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 17 g
- Sodík 783 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 0.2 mg
- Vláknina 3900 mg
- Vitamín A 3900 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Malé nové brambůrky očistíme kartáčkem na zeleninu, omyjeme, vsypeme celé do hrnce, zalijeme vodou a vaříme zvolna 20 až 25 minut. Scedíme, necháme okapat. Zelený chřest oškrábeme, omyjeme, otřepeme a pokrájíme na slámu.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme celé brambůrky, chřest a orestujeme ze všech stran. Upravíme na servírovací mísu, polijeme máslem z pánve, osolíme a podáváme.