Vařené brambory s řasami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 185 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 11 g
- Sodík 800 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 666.5 mg
- Vláknina 8995 mg
- Vitamín A 8995 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 30.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na kostky, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi 20 minut do měkka. Odlijeme 40 ml vývaru z brambor, zbytek vylijeme. Do hrnce k horkým bramborám přidáme máslo, strouhanou citronovou kůru, šťávu, vodu z brambor, postavíme zpátky na oheň a mícháme, až se máslo zcela rozpustí. Přisypeme posekané řasy, hrnec zakryjeme pokličkou, odstavíme a necháme řasy cca 2 minuty zapařit, aby změkly.
-
2
Promícháme, upravíme na talíře, posypeme nasekanou pažitkou a podáváme.