Bramborová kaše se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1016 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 31.5 mg
- Draslík 948.6 mg
- Vláknina 13300 mg
- Vitamín A 13300 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oškrábeme, omyjeme, rozkrájíme na menší kousky, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, a vaříme zvolna 20 minut do měkka. Bílou část jarní cibulky krájíme nadrobno, zelenou část posekáme na jemno, cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, lístky tymiánu nasekáme, anglickou slaninu pokrájíme na kostičky.
-
2
Z brambor slijeme vodu, přilijeme mléko, přidáme máslo a rozmačkáme šťouchadlem na kaši. Přimícháme bílou cibulku, kaši rozdělíme na talíře. V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli se slaninou, tymián a osmažíme do zlatova. Cibuli se slaninou naneseme na kaši v talířích, posypeme zelenou cibulkou a podáváme.