Bramborový salát s růžičkovou kapustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kapusta růžičková
  • 500 g Brambory vařené ve slupce
  • 6 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 60 g Šalotka
  • 80 g Olej olivový extra panenský
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 20 g Pažitka
  • 5 g Hořčice
  • 5.6 g Máslo čerstvé
  • 40 ml Ocet vinný
  • 50 ml Voda pitná
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 900 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 1.7 mg
  • Draslík 605.3 mg
  • Vláknina 17456.2 mg
  • Vitamín A 17456.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, růžičkovou kapustu omyjeme, otřepeme a rozkrájíme na půlky, šalotku nakrájíme nadrobno, pažitku s petrželkou posekáme najemno.

  • 2

    Kapustu vsypeme do pánve s rozpáleným máslem a 5 minut smažíme ze všech stran. Podlijeme troškou vody a dusíme zvolna 10 minut. Kapustu necháme vychladnout, nasypeme do salátové mísy, přimícháme brambory, osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátu a promícháme. V malé misce smícháme šalotku s octem, hořčicí, bylinkami, panenským olejem a tuto zálivku přilijeme do salátové mísy. Zlehka promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu