Bramborový salát s růžičkovou kapustou
Suroviny
- 400 g Kapusta růžičková
- 500 g Brambory vařené ve slupce
- 6 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 60 g Šalotka
- 80 g Olej olivový extra panenský
- 20 g Petržel kudrnka
- 20 g Pažitka
- 5 g Hořčice
- 5.6 g Máslo čerstvé
- 40 ml Ocet vinný
- 50 ml Voda pitná
- 1 špetka Muškátový oříšek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 19 g
- Sodík 900 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 1.7 mg
- Draslík 605.3 mg
- Vláknina 17456.2 mg
- Vitamín A 17456.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, růžičkovou kapustu omyjeme, otřepeme a rozkrájíme na půlky, šalotku nakrájíme nadrobno, pažitku s petrželkou posekáme najemno.
-
2
Kapustu vsypeme do pánve s rozpáleným máslem a 5 minut smažíme ze všech stran. Podlijeme troškou vody a dusíme zvolna 10 minut. Kapustu necháme vychladnout, nasypeme do salátové mísy, přimícháme brambory, osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátu a promícháme. V malé misce smícháme šalotku s octem, hořčicí, bylinkami, panenským olejem a tuto zálivku přilijeme do salátové mísy. Zlehka promícháme a podáváme.