Bramborový salát s artyčoky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 373 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1304 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 13.6 mg
- Draslík 1247.5 mg
- Vláknina 29623.5 mg
- Vitamín A 29623.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory oloupeme, rozkrájíme na silnější plátky, vsypeme do mísy, osolíme a opepříme. Artyčoky scedíme, trochu pokrájíme a vložíme do pánve s rozehřátou polovinou oleje, poté smažíme asi 3 minuty. Artyčoky následně vyjmeme a přidáme k bramborám. Do pánve přilijeme zbytek oleje, oloupanou cibuli krájíme nadrobno, slaninu na drobné kostičky, poté ji spolu s cibulí vsypeme do pánve. Zpěníme, přidáme na proužky nakrájenou papriku bez jádřince a smažíme do křupava. Obsah pánve přidáme do salátu, posypeme posekanou roketou, zakápneme balsamico octem, bílým vínem, promícháme a ještě teplé podáváme.