Salát z červené řepy s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Červená řepa
  • 400 g Brambory vařené ve slupce
  • 100 g Cibulka jarní
  • 200 g Rajčata
  • 20 g Pažitka
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 6 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 80 g Olej olivový extra panenský
  • 800 ml Voda pitná
  • 70 ml Ocet vinný
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 324 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 967 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1142.7 mg
  • Vláknina 18347.2 mg
  • Vitamín A 18347.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou řepu dobře omyjeme, celou vložíme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla úplně ponořená a vaříme velmi zvolna asi hodinu. Slijeme vodu, řepu necháme vychladnout a oloupeme. Vařené brambory oloupeme, spolu s řepou rozkrájíme na hranolky. Vsypeme do mísy, přidáme jarní cibulku nakrájenou na kolečka, rajčata pokrájená na kostičky, prolisovaný česnek, na jemno posekanou pažitku a lístky koriandru.

  • 2

    Do malé misky nalijeme ocet, olej, osolíme, opepříme, přidáme špetku cayenského pepře a metlou vyšleháme. Zalijeme salát v míse, promícháme a můžeme podávat.

Komentáře k receptu