Salát z červené řepy s bramborami
Suroviny
- 600 g Červená řepa
- 400 g Brambory vařené ve slupce
- 100 g Cibulka jarní
- 200 g Rajčata
- 20 g Pažitka
- 20 g Koriandr čerstvý
- 6 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 80 g Olej olivový extra panenský
- 800 ml Voda pitná
- 70 ml Ocet vinný
- 1 špetka Pepř cayenský
- 3 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 324 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 18 g
- Sodík 967 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1142.7 mg
- Vláknina 18347.2 mg
- Vitamín A 18347.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červenou řepu dobře omyjeme, celou vložíme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla úplně ponořená a vaříme velmi zvolna asi hodinu. Slijeme vodu, řepu necháme vychladnout a oloupeme. Vařené brambory oloupeme, spolu s řepou rozkrájíme na hranolky. Vsypeme do mísy, přidáme jarní cibulku nakrájenou na kolečka, rajčata pokrájená na kostičky, prolisovaný česnek, na jemno posekanou pažitku a lístky koriandru.
-
2
Do malé misky nalijeme ocet, olej, osolíme, opepříme, přidáme špetku cayenského pepře a metlou vyšleháme. Zalijeme salát v míse, promícháme a můžeme podávat.