Polévka z batátů s paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Paprika červená
  • 150 g Paprika zelená
  • 150 g Paprika žlutá
  • 250 g Cibule
  • 500 g Brambory sladké (Batáty)
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 60 g Petržel - nať
  • 100 g Anglická slanina
  • 3 g Olej olivový extra panenský
  • 30 ml Omáčka sójová
  • 800 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 283 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1547 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 949.8 mg
  • Vláknina 10792.5 mg
  • Vitamín A 10792.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 192.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Barevné papriky zbavíme jádřinců, rozkrájíme na silnější proužky, batáty oškrábeme, nakrájíme na kostky, slaninu na kostičky, oloupanou cibuli nadrobno, petrželku posekáme na jemno.

  • 2

    V hrci rozpálíme olej, přisypeme slaninu s cibulí a smažíme do křupava. Přidáme papriky, orestujeme, zalijeme vývarem, přisypeme batáty, osolíme, opepříme a vaříme zvolna zhruba 40 minut, až bude zelenina měkká.

  • 3

    Jednotlivé porce posypeme petrželkou.

Komentáře k receptu