Polévka s batáty a houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 6 g
- Sodík 1940 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 3.6 mg
- Draslík 958.4 mg
- Vláknina 12367.5 mg
- Vitamín A 12367.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.6 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Batáty oškrábeme a podle velikosti je nakrájíme na čtvrtky nebo na osminky. Všechny houby očistíme, osušíme papírovou utěrkou a rozkrájíme na plátky, hlívu na proužky. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, lístky koriandru posekáme na jemno.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a smažíme, dokud nezesklovatí. Přidáme houby a smažíme ještě asi 3 minuty. Přiložíme batáty, zakápneme sójovou omáčkou, přilijeme vývar, osolíme, opepříme a zvolna vaříme asi 40 minut.
-
3
Porce polévky posypeme koriandrem.