Polévka s batáty a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Shiitake houby
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Hlíva ústřičná
  • 200 g Cibule
  • 500 g Brambory sladké (Batáty)
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 40 g Koriandr čerstvý
  • 2.4 g Olej slunečnicový
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 800 ml Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 1940 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 958.4 mg
  • Vláknina 12367.5 mg
  • Vitamín A 12367.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Batáty oškrábeme a podle velikosti je nakrájíme na čtvrtky nebo na osminky. Všechny houby očistíme, osušíme papírovou utěrkou a rozkrájíme na plátky, hlívu na proužky. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, lístky koriandru posekáme na jemno.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a smažíme, dokud nezesklovatí. Přidáme houby a smažíme ještě asi 3 minuty. Přiložíme batáty, zakápneme sójovou omáčkou, přilijeme vývar, osolíme, opepříme a zvolna vaříme asi 40 minut.

  • 3

    Porce polévky posypeme koriandrem.

Komentáře k receptu