Zeleninová polévka s fenyklem
Suroviny
- 250 g Tuřín
- 120 g Cibule
- 100 g Pórek
- 200 g Fenykl sladký - hlíza
- 250 g Brambory
- 150 g Mrkev kořen
- 30 g Olej olivový extra panenský
- 30 g Petržel - nať
- 250 g Passata (drcená rajčata)
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 20 g Fenykl čerstvý
- 30 g Tymián čerstvý
- 700 ml Vývar zeleninový
- 1 ks Bobkový list
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 98 g
- Sodík 1658 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 3.2 mg
- Draslík 933 mg
- Vláknina 20215.8 mg
- Vitamín A 20215.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, pórek na plátky, mrkev na kolečka, brambory očistíme a spolu s hlízou fenyklu a tuřínem pokrájíme na kostičky, petrželku, tymián a bobkový list svážeme nití.
-
2
V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli a osmahneme. Přidáme všechnu zeleninu a dusíme zvolna asi 5 minut. Zalijeme vývarem, přiložíme svázané bylinky, přidáme passatu, osolíme, opepříme a vaříme zvolna asi 40 minut.
-
3
Před podáváním vyjmeme bylinky a jednotlivé porce ozdobíme posekaným chmýřím z fenyklu.