Bramborová polévka s kerblíkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1763 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 30.6 mg
- Draslík 3126.4 mg
- Vláknina 20116.2 mg
- Vitamín A 20116.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.4 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, šalotku nadrobno, kerblík posekáme najemno, česnek prolisujeme.
-
2
V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme šalotku, česnek, zpěníme, přidáme polovinu kerblíku, orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme brambory, sůl, pepř, špetku mletého muškátu a vaříme asi 20 minut. Polévku rozmixujeme, přimícháme zbytek kerblíku, smetanu, krátce povaříme a odstavíme.