Bramborová polévka s batáty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 150 g Celer bulvový
  • 120 g Cibule
  • 1.77 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Pórek
  • 70 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 20 g Majoránka
  • 200 g Brambory sladké (Batáty)
  • 25 g Olej slunečnicový
  • 120 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Víno bílé
  • 700 ml Vývar zeleninový
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1652 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 25.9 mg
  • Draslík 964.2 mg
  • Vláknina 17240 mg
  • Vitamín A 17240 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.3 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory a batáty oškrábeme, nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, pórek podélně rozřízneme a nakrájíme na nudličky, celer s mrkví nastrouháme nahrubo, majoránku posekáme najemno, česnek prolisujeme.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přidáme brambory, batáty, orestujeme, podlijeme bílým vínem, provaříme, přilijeme vývar a vaříme asi 15 minut. Mezitím v pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm celer, mrkev a pórek. Brambory s batáty ve vývaru rozmixujeme, přilijeme mléko, přivedeme téměř k varu, ale již nevaříme. Přimícháme majoránku, lehce ušlehanou smetanu, polévku rozdělíme do talířů a posypeme osmaženou zeleninou z pánve.

Komentáře k receptu