Masová polévka
Suroviny
- 200 g Hovězí maso přední
- 200 g Telecí maso přední
- 200 g Vepřová krkovička
- 200 g Cibule
- 600 g Brambory
- 200 g Celer bulvový
- 80 g Petržel kořen
- 200 g Mrkev kořen
- 120 g Pórek
- 80 g Morek
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 10 g Paprika mletá sladká
- 40 g Petržel - nať
- 20 g Majoránka
- 800 ml Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 669 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 151 g
- Sodík 1475 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 155 mg
- Draslík 1652.3 mg
- Vláknina 23082.5 mg
- Vitamín A 23082.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 76.2 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí, telecí a vepřové maso nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, mrkev, celer, petržel nastrouháme nahrubo, brambory oškrábeme, nakrájíme na plátky, pórek omyjeme, nakrájíme na kolečka, morek na plátečky. Snítky petrželky a majoránky svážeme.
-
2
Do hrnce nasypeme všechny suroviny i s bylinkami, zalijeme vývarem, podle chuti osolíme, opepříme, přisypeme mletou papriku a vaříme velmi zvolna asi 80 minut, až bude maso měkké.
-
3
Před podáváním odstraníme svazek bylinek.