Rajčata plněná celerovou směsí
Suroviny
- 200 g Sýr Čedar
- 100 g Jogurt bílý
- 100 g Majonéza
- 20 g Petržel - nať
- 200 g Smetana 33% (šlehačka)
- 30 g Cibulka jarní
- 100 g Sýr kozí
- 6 g Oregano sušené
- 3 ml Citronová šťáva
- 80 ml Olej olivový extra panenský
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Celer bulvový
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 ks Jablka
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 kg Rajčata
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 662 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 165 g
- Sodík 577 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 955.1 mg
- Vláknina 15230.5 mg
- Vitamín A 15230.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.8 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný celer jemně nastrouháme do misky. Přidáme strouhaný sýr, očištěnou omytou mrkev a bez jádřinců na kousky rozkrájené jablko. Vše pokapeme citrónovou šťávou, pocukrujeme, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Nakonec přidáme jogurt, majonézu, nasekanou petrželovou nať, všechny suroviny ještě promícháme.
-
2
Rajčata omyjeme, odřízneme z nich vršky a naplníme je připravenou náplní. Odříznuté vršky opět položíme na povrch rajčat a podle porcí je rozdělíme na jednotlivé studené talíře.
-
3
Do smetany nakrájíme zelenou část jarní cibulky, promícháme a každé rajče přelijeme. Nakonec talíře ozdobíme na malé kousky pokrájený sýrem, pokapeme olejem a posypeme oreganem.