Máslové řezy s bílou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 180 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cukr krupice
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cukr krystal
  • 400 g Mléko zahuštěné neslazené
  • 150 g Čokoláda bílá
  • 25 g Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 19 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 35.4 mg
  • Draslík 0.2 mg
  • Vláknina 6534 mg
  • Vitamín A 6534 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vsypeme mouku, přidáme měkké máslo a zapracujeme do mouky tak, že vznikne drobenka. Přisypeme cukr a vypracujeme tužší těsto. Pekáček vymažeme tukem, naplníme těstem vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C zhruba 20 minut dozlatova. Upečené těsto necháme ve formě vychladnout.

  • 2

    Do teflonového kastrůlku nalijeme kondenzované mléko, přidáme máslo, krystalový cukr a za stálého míchání vaříme asi 4 minuty, kdy směs začne karamelizovat. Krém nalijeme na těsto v pekáčku a necháme úplně ztuhnout. Rozehřejeme bílou čokoládu a nalijeme na ztuhlý krém.

  • 3

    Když čokoláda úplně vychladne, vyklopíme z pekáčku koláč, nakrájíme na kostky, upravíme na talířky a podáváme.

Komentáře k receptu