Zeleninový předkrm s tuňákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 603 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 54 g
- Sodík 2638 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 231.8 mg
- Draslík 390.3 mg
- Vláknina 6430.5 mg
- Vitamín A 6430.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.4 mg
- Vitamín E 5.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Majonézu smícháme se zakysanou smetanou, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr spolu s oloupanou a jemně nakrájenou cibulí. Přidáme na malé kousky nakrájené okurky, jádřinců zbavenou a na tenké proužky nakrájenou papriku. Nakonec přimícháme omytá a nakrájená rajčata. Vše osolíme, opepříme, podle chuti pokapeme citrónovou šťávou. Salát důkladně promícháme, vložíme do lednice.
-
2
Těsně před podáváním porcujeme na jednotlivé talíře. Každou porci ozdobíme kousky tuňáka a vejci nakrájenými na kousky.