Zeleninový předkrm s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Majonéza
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 250 g Sýr Čedar
  • 100 g Tuňák v oleji
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Paprika zelená
  • 3 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 603 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 2638 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 231.8 mg
  • Draslík 390.3 mg
  • Vláknina 6430.5 mg
  • Vitamín A 6430.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 5.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Majonézu smícháme se zakysanou smetanou, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr spolu s oloupanou a jemně nakrájenou cibulí. Přidáme na malé kousky nakrájené okurky, jádřinců zbavenou a na tenké proužky nakrájenou papriku. Nakonec přimícháme omytá a nakrájená rajčata. Vše osolíme, opepříme, podle chuti pokapeme citrónovou šťávou. Salát důkladně promícháme, vložíme do lednice.

  • 2

    Těsně před podáváním porcujeme na jednotlivé talíře. Každou porci ozdobíme kousky tuňáka a vejci nakrájenými na kousky.

Komentáře k receptu