Rychlý studený předkrm

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 100 g Pórek
  • 100 g Sezam - semena
  • 200 g Omáčka tatarská
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 631 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 114 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 35 mg
  • Draslík 691.1 mg
  • Vláknina 11339.8 mg
  • Vitamín A 11339.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme horkou vodou, sloupneme, pokrájíme na kousky a vložíme do misky. Přidáme omytou, na kostky nakrájenou okurku, oloupanou, na tenké proužky rozkrájenou cibuli a na kolečka krájený pórek. Nakonec do misky vložíme omytou, jádřinců zbavenou, na tenké pásky pokrájenou papriku.

  • 2

    Všechnu zeleninu osolíme, opepříme, polijeme olejem a posypeme sezamovým semínky. Přidáme tatarskou omáčku, vše dobře promícháme.

  • 3

    Salát uložíme do lednice, těsně před podáváním rozporcujeme na talíře nebo do salátových misek a podáváme.

Komentáře k receptu