Zapečená omeleta se žampióny a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 33 g
- Sodík 901 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 529.1 mg
- Draslík 410.8 mg
- Vláknina 2288.8 mg
- Vitamín A 2288.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli rozkrájíme na malé kousky, do zlatova osmahneme v pánvi na rozpáleném másle, poté přidáme očištěné a na tenké plátky nakrájené žampióny, kmín, osmahneme do měkka. Ochutíme solí, pepřem a stáhneme ze sporáku.
-
2
Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, osolíme přisypeme mouku a dobře rozšleháme. Vlijeme do pánve na rozpálený olej, osmažíme jednu stranu, následně sesuneme na talíř, potřeme připravenou směsí, přeložíme napůl. Naplněné omelety vyskládáme na plech a posypeme jemně nastrouhaným sýrem. Vložíme do horké trouby, při střední teplotě 15 minut zapékáme.
-
3
Po upečení rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.