Obložená vejce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Salát vlašský
  • 100 g Majonéza
  • 10 g Petržel - nať
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika zelená
  • 4 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 373 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 169 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 312.7 mg
  • Draslík 99 mg
  • Vláknina 3934.4 mg
  • Vitamín A 3934.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vroucí vody v kastrůlku opatrně klademe vejce, která 10 minut povaříme natvrdo. Poté je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout. Oloupeme, překrojíme na půlky.

  • 2

    Na střed dezertních talířků rozdělíme vlašský salát, na povrch salátu položíme kolečko papriky, do středu papriky umístíme půlku vejce. Přes vejce nalijeme majonézu, posypeme sladkou paprikou, pepřem a ozdobíme drobně nasekanou petrželovou natí, podáváme.

Komentáře k receptu