Olivové placky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 502 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1862 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 0.2 mg
- Draslík 144.9 mg
- Vláknina 5995 mg
- Vitamín A 5995 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Černé olivy bez pecek scedíme, červenou cibuli oloupeme, rozkrájíme na plátky a rozebereme na kolečka, lístky tymiánu otrháme. Do mísy vsypeme mouku, sůl, sušené droždí, přilijeme olej, vlažnou vodu a vypracujeme těsto. Přikryjeme ubrouskem, necháme asi hodinu kynout. Důkladně prohněteme, do těsta zapracujeme polovinu oliv, které jsme trochu pokrájeli. Z těsta vytvarujeme čtyři placky, posypeme zbylými olivami, kroužky cibule, mořskou hrubozrnnou solí, tymiánem, zakryjeme utěrkou a necháme ještě půl hodiny kynout. Plech potřeme tukem, na něj vyskládáme placky, vložíme do trouby, pečeme při 190°C asi 25 minut.