Srnčí kotlety s pomerančovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Srnčí maso
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 20 g Pomerančová kůra
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 30 g Olej olivový
  • 80 ml Pomerančová šťáva
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 40 ml Víno bílé
  • 3 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 894 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 112 mg
  • Draslík 756.3 mg
  • Vláknina 1568.8 mg
  • Vitamín A 1568.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, po okrajích trochu nařízneme (aby se nekroutily), vložíme do pánve s rozpáleným olejem a osmažíme z obou stran do zlatova. Kotlety poté vyjmeme a udržujeme v teple.

  • 2

    Do výpeku v pánvi vsypeme mouku, orestujeme, přilijeme pomerančovou i citronovou šťávu, provaříme, přidáme kousek másla, strouhanou pomerančovou kůru, zakápneme worcesterem, přilijeme víno a vaříme, až omáčka zhoustne.

  • 3

    Kotlety upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu