Mufloní kýta na zelenině
Suroviny
- 15 g Celer - nať
- 80 g Celer bulvový
- 100 g Cibule
- 60 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 80 g Mrkev kořen
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 15 g Petržel - nať
- 1 g Nové koření celé
- 1 g Tymián sušený
- 1 g Pepř cayenský
- 2 g Pepř černý celý
- 80 g Petržel kořen
- 600 g Mufloní maso
- 400 ml Voda pitná
- 25 ml Ocet vinný
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Masox
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 62 g
- Sodík 809 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 249.9 mg
- Vláknina 5700.5 mg
- Vitamín A 5700.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odblaněné maso vcelku zalijeme vodou, přilijeme ocet, přisypeme nastrouhaný celer, mrkev, petržel, přidáme bobkový list, nové koření, tymián, celý pepř a necháme marinovat přes noc.
-
2
Druhý den maso vyjmeme, vložíme do hrnce s polovinou másla a osmažíme ze všech stran. Osolíme, opepříme, zalijeme trochou marinády a dusíme.
-
3
V pánvi na zbytku másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, posypeme moukou, promícháme, zalijeme zbytkem marinády, přidáme posekanou petrželku, celerovou nať, kostku masoxu, provaříme, přilijeme k masu a dusíme doměkka.
-
4
Maso nakrájíme na plátky, upravíme na talíře, omáčku podle chuti dosolíme, dopepříme a přelijeme maso na talířích.