Neplněné bramborové šišky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 16 g
- Sodík 336 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 60.9 mg
- Draslík 382.3 mg
- Vláknina 6006.7 mg
- Vitamín A 6006.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory ve slupce uvaříme v hrnci se špetkou soli v osolené vodě do měkka. Scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a prolisujeme na moukou vysypaný vál. Uprostřed uděláme důlek, rozklepneme do něj vejce, osolíme zbylou solí, přisypeme mouku a krupici. Rukou vypracujeme tuhé těsto, vyválíme na dlouhý váleček, ze kterého nakrájíme po 6 cm špalíčky. Každý špalíček pomocí dlaní vytvarujeme do šišky.
-
2
V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu, vložíme připravené šišky a povaříme 8 - 10 minut. Po dvou minutách šišky vařečkou promícháme. Uvařené šišky vybereme z vody, necháme v cedníku dobře okapat, poté je obalujeme v jemně osmažené strouhance.
-
3
Obalené a horké šišky rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře. Každou porci posypeme moučkovým cukrem a polijeme do hněda osmaženým máslem.