Míchaná vejce z italské kuchyně

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Kečup ostrý
  • 20 g Petržel - nať
  • 2.4 ml Olej olivový
  • 2 ks Cibule
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 215 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 224 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 490.7 mg
  • Draslík 269.7 mg
  • Vláknina 2139.9 mg
  • Vitamín A 2139.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli osmahneme do zlatova v pánvi na rozehřátém oleji. Vlijeme rozkvedlaná vejce, osolíme, opepříme, snížíme oheň. Za stálého míchání, necháme vejce srazit.

  • 2

    Osmažená vejce rozdělíme podle porci na jednotlivé talíře. Uprostřed každé porce uděláme důlek, do kterého vložíme teplý ostrý kečup. Nakonec porce ještě před podáváním posypeme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu