Sardinky s bazalkou a smaženými rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 30 g
- Sodík 978 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 446.2 mg
- Vláknina 4555 mg
- Vitamín A 4555 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a vykuchané sardinky osolíme, okmínujeme a usmažíme v pánvi na oleji z obou stran dozlatova. Lístky bazalky posekáme najemno, polovinou posypeme teplé sardinky a polovinu zatím dáme stranou. Rajčata nakrájíme na silnější plátky, vložíme do pánve do výpeku po sardinkách a osmahneme z obou stran. Sardinky upravíme na talíře, doplníme smaženými rajčaty, která zakápneme citronovou šťávou a posypeme zbytkem bazalky.