Sardinky s bazalkou a smaženými rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Sardinka obecná
  • 100 g Bazalka
  • 600 g Rajčata
  • 10 g Sůl
  • 2 g Kmín mletý
  • 8 g Olej olivový extra panenský
  • 25 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 978 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 446.2 mg
  • Vláknina 4555 mg
  • Vitamín A 4555 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a vykuchané sardinky osolíme, okmínujeme a usmažíme v pánvi na oleji z obou stran dozlatova. Lístky bazalky posekáme najemno, polovinou posypeme teplé sardinky a polovinu zatím dáme stranou. Rajčata nakrájíme na silnější plátky, vložíme do pánve do výpeku po sardinkách a osmahneme z obou stran. Sardinky upravíme na talíře, doplníme smaženými rajčaty, která zakápneme citronovou šťávou a posypeme zbytkem bazalky.

Komentáře k receptu