Vejce s rajčaty na kari
Suroviny
- 200 g Cibule
- 250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 40 g Petržel - nať
- 8 g Zázvor mletý
- 8 g Chilli koření mleté
- 8 g Kari koření
- 8 g Kmín mletý
- 10 g Paprika mletá sladká
- 5 g Sůl
- 140 g Chléb pšeničný (bílý)
- 100 g Máslo čerstvé
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 29 g
- Sodík 925 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 275.3 mg
- Draslík 585.2 mg
- Vláknina 9694.4 mg
- Vitamín A 9694.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.4 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, vejce uvaříme natvrdo, petrželku posekáme najemno.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, osolíme, přidáme chilli koření, mletý zázvor, kari, kmín, mletou papriku, orestujeme, přidáme rajčata i s nálevem, promícháme, posypeme petrželkou a zvolna dusíme, až pokrm zhoustne. Vejce oloupeme, rozkrojíme podélně napůl, vložíme opatrně do pánve, prohřejeme a odstavíme.
-
3
Upravíme na talíře a podáváme s bílým chlebem.