Rýžové palačinky s masem
Suroviny
- 300 g Mouka rýžová
- 250 g Vepřové maso mleté
- 150 g Filé rybí
- 250 g Cibule
- 100 g Zelí hlávkové bílé
- 50 g Mrkev kořen
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 2 g Olej slunečnicový
- 2 g Olej rostlinný
- 500 ml Mléko polotučné
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 657 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 52 g
- Sodík 957 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 302.8 mg
- Draslík 394.2 mg
- Vláknina 4260 mg
- Vitamín A 4260 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nalijeme mléko, přisypeme rýžovou mouku, špetku soli, přidáme vejce a metlou vymícháme palačinkové těsto. V pánvi na másle usmažíme z těsta tenké světlé palačinky.
-
2
Do jiné mísy vložíme mleté vepřové maso, přidáme rybí maso, osolíme, opepříme, přidáme vejce a důkladně promícháme. Mrkev nastrouháme najemno, zelí nakrájíme na jemné nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno.
-
3
Všechnu zeleninu přimícháme k masu a necháme půl hodiny odležet. Masovou směs rovnoměrně naneseme na palačinky, zavineme a v pánvi na oleji smažíme dozlatova.