Slanečky v županu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1226 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 82 mg
- Draslík 1747.5 mg
- Vláknina 29181 mg
- Vitamín A 29181 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.1 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slanečky den předem vykucháme a dáme přes noc vymáčet. Druhý den je stáhneme, vykostíme a nakrájíme na kousky.
-
2
Velké červené řepy a velké mrkve uvaříme, nastrouháme na hrubém struhadle, stejně tak velká oloupaná jablka a cibuli nakrájíme na tenká kolečka.
-
3
Na servírovací ploché misky položíme připravené kousky slanečků, pokapeme olejem a octem a obložíme plátky cibule. Na tento podklad přijde vrstva nastrouhané mrkve, na ní položíme vrstvu strouhaných jablek a nahoru navršíme červenou řepu a přelijeme majonézou, a dáme na 24 hodin uležet do chladu.
-
4
Podáváme posypané sekanou pažitkou jako předkrm nebo studenou večeři s černým chlebem.