Hovězí maso dušené s rajčaty a chilli
Suroviny
- 30 g Olej olivový
- 120 g Cibule
- 100 g Mrkev kořen
- 200 g Paprika červená
- 30 g Chilli paprička
- 600 g Hovězí maso zadní
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 20 g Protlak rajčatový sterilovaný
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 40 g Koriandr čerstvý
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 71 g
- Sodík 1005 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 446.6 mg
- Vláknina 7818.5 mg
- Vitamín A 7818.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 90.1 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kvalitní hovězí maso nakrájíme na silnější nudličky, mrkev postrouháme nahrubo, papriky bez jádřinců rozkrájíme na proužky, cibuli na kolečka, česnek prolisujeme, lístky koriandru posekáme na jemno, chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka, zbytek nasekáme.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s mrkví a osmažíme. Přidáme maso, česnek, chilli papričku, papriky, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 15 minut. Nyní přidáme scezená rajčata, rajčatový protlak, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme do měkka. Nakonec vmícháme koriandr, prohřejeme a odstavíme.