Dušený hrách s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hrách
  • 120 g Brambory
  • 120 g Cibule
  • 8 g Kmín celý
  • 8 g Zázvor mletý
  • 20 g Chilli paprička
  • 1 g Hřebíček
  • 10 g Koriandr čerstvý
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 800 ml Voda pitná
  • 25 ml Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 361 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 19 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 269.5 mg
  • Vláknina 3951 mg
  • Vitamín A 3951 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem namočený hrách postavíme na plotnu (i s vodou, ve které se namáčel), osolíme a vaříme zhruba půl hodiny. Scedíme, necháme okapat. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, brambory očistíme, rozkrájíme na kostičky, chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka a lusk posekáme na jemno. V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a osmahneme. Přidáme celý kmín, hrách, mletý zázvor, chilli papričku, podlijeme vodou a dusíme asi 20 minut. Přidáme hřebíček, posekané lístky koriandru, brambory a dodusíme do měkka.

  • 2

    Před podáváním vyndáme hřebíček, pokrm zakápneme limetkovou šťávou a hrách s bramborami lehce rozmačkáme vidličkou.

Komentáře k receptu