Fazolový guláš s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1811 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 52.4 mg
- Draslík 706.1 mg
- Vláknina 6750.8 mg
- Vitamín A 6750.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předem namočená fazole postavíme na oheň i s vodou, ve které se namáčely, osolíme, opepříme, přidáme kousek šunky s kostí, nadrobno nakrájenou cibuli, bobkový list a vaříme asi 40 minut. Uzený bůček pokrájíme na drobné kostičky, petrželovou a celerovou nať posekáme na jemno, česnek prolisujeme, brambory očistíme a rozkrájíme na kostky, tvrdý sýr nastrouháme. Bůček i natě s česnekem přidáme k fazolím a vaříme 20 minut. Vyjmeme šunku s kostí, šunku obereme, nakrájíme na menší kousky a vrátíme k fazolím, přidáme brambory, rajčatový protlak, podle chuti dosolíme, dovaříme.
-
2
Jednotlivé porce posypeme sýrem.