Fazolový guláš s bramborami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 260 g Fazole
  • 400 g Brambory
  • 120 g Vepřový bok uzený
  • 150 g Šunka od kosti
  • 50 g Protlak rajčatový sterilovaný
  • 120 g Cibule
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 80 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1200 ml Voda pitná
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1811 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 52.4 mg
  • Draslík 706.1 mg
  • Vláknina 6750.8 mg
  • Vitamín A 6750.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem namočená fazole postavíme na oheň i s vodou, ve které se namáčely, osolíme, opepříme, přidáme kousek šunky s kostí, nadrobno nakrájenou cibuli, bobkový list a vaříme asi 40 minut. Uzený bůček pokrájíme na drobné kostičky, petrželovou a celerovou nať posekáme na jemno, česnek prolisujeme, brambory očistíme a rozkrájíme na kostky, tvrdý sýr nastrouháme. Bůček i natě s česnekem přidáme k fazolím a vaříme 20 minut. Vyjmeme šunku s kostí, šunku obereme, nakrájíme na menší kousky a vrátíme k fazolím, přidáme brambory, rajčatový protlak, podle chuti dosolíme, dovaříme.

  • 2

    Jednotlivé porce posypeme sýrem.

Komentáře k receptu