Savojské fondue

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Gruyére
  • 150 g Sýr beaufort
  • 150 g Sýr cantal
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 10 g Pažitka
  • 10 g Kerblík
  • 10 g Estragon
  • 10 g Petržel - nať
  • 160 g Chléb výběrový
  • 300 ml Víno bílé
  • 20 ml Sherry brandy
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 632 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 373 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 67.7 mg
  • Draslík 313.8 mg
  • Vláknina 1486.2 mg
  • Vitamín A 1486.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stěny kotlíku na fondue potřeme česnekem, vlijeme do něj víno, přidáme mletý muškát, nastrouhané nebo nalámané sýry a mletý pepř. Nádobu postavíme na malý oheň a za stálého míchání sýry rozpustíme, vše promícháváním spojíme. Pažitku, kerblík, estragon a petrželku posekáme na jemno, krajíčky chleba pokrájíme na kostky. Kotlík postavíme doprostřed stolu nad malý lihový vařič, do kotlíku nasypeme bylinky, přilijeme třešňovici a promícháme.

  • 2

    Každý strávník si napichuje kousky chleba na vidličku sám a obaluje je v sýrové hmotě.

Komentáře k receptu