Savojské fondue
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 632 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 36 g
- Sodík 373 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 67.7 mg
- Draslík 313.8 mg
- Vláknina 1486.2 mg
- Vitamín A 1486.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Stěny kotlíku na fondue potřeme česnekem, vlijeme do něj víno, přidáme mletý muškát, nastrouhané nebo nalámané sýry a mletý pepř. Nádobu postavíme na malý oheň a za stálého míchání sýry rozpustíme, vše promícháváním spojíme. Pažitku, kerblík, estragon a petrželku posekáme na jemno, krajíčky chleba pokrájíme na kostky. Kotlík postavíme doprostřed stolu nad malý lihový vařič, do kotlíku nasypeme bylinky, přilijeme třešňovici a promícháme.
-
2
Každý strávník si napichuje kousky chleba na vidličku sám a obaluje je v sýrové hmotě.