Boršč s bílým vínem
Suroviny
- 400 g Hovězí maso přední
- 250 g Vepřová plec
- 200 g Červená řepa
- 120 g Cibule
- 60 g Petržel kořen
- 100 g Celer bulvový
- 100 g Pórek
- 4 g Nové koření celé
- 40 g Petržel - nať
- 40 g Kopr čerstvý
- 12 g Sůl
- 1800 ml Voda pitná
- 20 ml Citronová šťáva
- 200 ml Víno bílé
- 1 ks Bobkový list
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 14 g
- Sodík 926 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 70.9 mg
- Draslík 746.4 mg
- Vláknina 5538.5 mg
- Vitamín A 5538.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vložíme hovězí maso s kostí, vepřové maso, zalijeme vodou, osolíme, přidáme cibuli, petržel, celer, pórek, bobkový list,
-
2
nové koření a vaříme zvolna asi dvě hodiny. Mezitím červenou řepu vcelku dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut. Poté ji oloupeme a nakrájíme na nudličky. Kopr s petrželkou posekáme.
-
3
Uvařenou polévku scedíme, maso obereme od kosti a spolu s vepřovým masem rozkrájíme na kostičky, uvařenou zeleninu pokrájíme na menší kousky a spolu s masem a červenou řepou vrátíme do vývaru.
-
4
Do polévkové mísy nasypeme kopr, petrželku, přilijeme bílé víno, zakápneme citronovou šťávou a zalijeme polévkou. Promícháme a podáváme.