Hejk zapečený s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hejk
  • 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 g Cibule
  • 50 g Strouhanka
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 50 g Olej olivový
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1293 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 307.1 mg
  • Draslík 473.9 mg
  • Vláknina 5655 mg
  • Vitamín A 5655 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, rajčata pokrájíme, česnek prolisujeme, petrželku posekáme na jemno.

  • 2

    V pekáčku rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a osmahneme. Přidáme rajčata, petrželku, česnek a promícháme. Filety z hejka osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a vyskládáme do pekáčku na rajčata. Posypeme strouhankou, zalijeme rozkvedlanými vejci, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme asi čtvrt hodiny.

  • 3

    Pokrm naporcujeme, upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu