Hejk zapečený s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1293 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 307.1 mg
- Draslík 473.9 mg
- Vláknina 5655 mg
- Vitamín A 5655 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.9 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, rajčata pokrájíme, česnek prolisujeme, petrželku posekáme na jemno.
-
2
V pekáčku rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a osmahneme. Přidáme rajčata, petrželku, česnek a promícháme. Filety z hejka osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a vyskládáme do pekáčku na rajčata. Posypeme strouhankou, zalijeme rozkvedlanými vejci, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme asi čtvrt hodiny.
-
3
Pokrm naporcujeme, upravíme na talíře a podáváme.