Smažený hejk s chřestovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hejk
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Chřest sterilovaný
  • 30 g Mouka polohrubá
  • 6 g Olej olivový extra panenský
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 5 ml Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1147 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 78.2 mg
  • Draslík 85.6 mg
  • Vláknina 3502.5 mg
  • Vitamín A 3502.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z hejka osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v mouce. Nakládaný chřest scedíme a nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme polohrubou mouku a usmažíme světlejší jíšku. Rozředíme mlékem, provaříme, podle chuti zakápneme rybí omáčkou, přidáme chřest a vaříme dohusta. V jiné pánvi rozehřejeme olej, přiložíme porce hejka a osmažíme z obou stran dozlatova.

  • 2

    Na talíře upravíme porce ryby, doplníme chřestovou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu