Jablkový koláč se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 180 g Samokypřicí mouka
  • 8 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 85 g Cukr moučkový
  • 150 g Fíky čerstvé
  • 450 g Jablka
  • 60 g Ořechy Kešu
  • 200 g Sýr Čedar
  • 60 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 179 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 87.6 mg
  • Draslík 320.9 mg
  • Vláknina 4844 mg
  • Vitamín A 4844 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky. Fíky vypeckujeme a nakrájíme nadrobno. Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, promícháme, přisypeme fíky, jablka, cukr, drcené ořechy a důkladně promícháme. Olej smícháme s vejci a přimícháme k jablkové směsi. Důkladně prohněteme a vypracujeme těsto.

  • 2

    Plech vysteleme papírem na pečení, na něj rozložíme polovinu těsta, uhladíme, posypeme strouhaným sýrem, zakryjeme rovnoměrně zbylým těstem, plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zvolna 45 až 50 minut.

  • 3

    Koláč naporcujeme a ještě teplý podáváme.

Komentáře k receptu