Hovězí játra na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 13 g
- Sodík 934 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 385.5 mg
- Draslík 603.1 mg
- Vláknina 1762.7 mg
- Vitamín A 1762.7 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 13.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí játra odblaníme, nakrájíme na plátky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme asi 40 minut. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku a lístky máty posekáme najemno.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a zpěníme. Přidáme petrželku, mátu, pepř, skořici a pálivou papriku, promícháme, játra nakrájíme na nudličky a přimícháme do pánve. Podlijeme vínem, 1/3 vývaru z jater, zasypeme strouhankou a dusíme doměkka.
-
3
Játra upravíme na talíře, zakápneme citronovou šťávou, osolíme a podáváme.