Hovězí játra na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Játra hovězí
  • 10 g Máta
  • 15 g Petržel - nať
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 8 g Sůl
  • 2 g Paprika mletá pálivá
  • 25 g Strouhanka
  • 35 g Olej olivový
  • 100 g Cibule
  • 100 ml Víno bílé
  • 800 ml Voda pitná
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 934 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 385.5 mg
  • Draslík 603.1 mg
  • Vláknina 1762.7 mg
  • Vitamín A 1762.7 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí játra odblaníme, nakrájíme na plátky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme asi 40 minut. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku a lístky máty posekáme najemno.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a zpěníme. Přidáme petrželku, mátu, pepř, skořici a pálivou papriku, promícháme, játra nakrájíme na nudličky a přimícháme do pánve. Podlijeme vínem, 1/3 vývaru z jater, zasypeme strouhankou a dusíme doměkka.

  • 3

    Játra upravíme na talíře, zakápneme citronovou šťávou, osolíme a podáváme.

Komentáře k receptu